Біз жайында

2020-2021 оқу жылының көктемгі семестрінде аралас оқыту форматына көшу

 

Құрметті "Мирас"университетінің қызметкерлері мен білім алушылары!

Академиялық күнтізбеге сәйкес 2020-2021 оқу жылының көктемгі семестрі 2021 жылдың 1 ақпанынан басталады.

Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің 2020 жылғы 13 тамыздағы № 345 "коронавирустық инфекцияның таралуына байланысты шектеу шаралары кезеңінде білім беру ұйымдарында оқу процесін жүзеге асыру жөніндегі әдістемелік ұсынымдарды бекіту туралы" бұйрығына сәйкес (28.12.2020 ж. өзгерістер мен толықтырулар ҚР БҒМ № 548 Бұйрығы) 2020-2021 оқу жылының екінші семестрі мынадай форматтарда ұйымдастырылады:

  • Күндізгі бөлімнің 1 курс студенттері үшін дайындықтың барлық бағыттары бойынша аралас форматта.
  • "Дене шынықтыру және спорт мұғалімі" білім беру бағдарламасының 2 және 3 курс студенттері үшін оқыту аралас форматта жүзеге асырылады.
  • "Дене шынықтыру және спорт мұғалімі" білім беру бағдарламасынан басқа, дайындықтың барлық бағыттары бойынша қашықтықтан оқыту форматында 2 және 3 курстарда оқуды жалғастыру»
  • Бітіруші курстардың білім алушылары үшін оқыту аралас форматта жүзеге асырылатын болады.
  • Магистранттар үшін оқыту аралас форматта ұйымдастырылады.
  • Шетелдік студенттерді оқыту қашықтық форматта жалғасатын болады.
  • Оқыту міндетті түрде санитарлық-эпидемиологиялық режимді қамтамасыз ету регламентіне сәйкес санитарлық-эпидемиологиялық режим талаптарының сақталуын және оны Мирас университетінің білім алушылары мен қызметкерлерінің қадағалауын ескере отырып ұйымдастырылады.

 Дисциплины в разрезе направлений подготовки


 
Құрметті студенттер, қызметкерлер мен MIRAS EDUCATION қонақтары. Қашықтықтан оқытуға көшуге байланысты барлық өтініштер электронды түрде қабылданып, орындалатын болады. Өтінішіңізді Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. электронды поштасына, аты-жөні, мамандығы және ЖСН теріп жіберу қажет. Сондай-ақ, сіз «On-line шағым» бөлімін қолдана аласыз немесе Байланыс орталығының операторына +7 775 007 30 00 телефонына қоңырау шала аласыз. Егер сіздің қоңырауыңыз қабылданбаған болса, біздің оператор сізге міндетті түрде қайта қоңырау шалады.
 

 
Коронавирустар - бұл көбінесе жануарларды зақымдайтын вирустардың отбасы, бірақ кейбір жағдайларда адамға берілуі мүмкін.
Әдетте коронавирус тудырған аурулар ауыр симптоматиканы тудырмай жеңіл түрде өтеді. Алайда, таяу шығыс респираторлық синдром (Mers) және ауыр жіті респираторлық синдром (Sars) сияқты ауыр түрлері бар.
Коронавирустың берілу жолы қандай?
Жұқтырылған адам жөтелгенде немесе түшкіргенде пайда болатын тамшылар. Сонымен қатар, біреу кез-келген ластанған жерді, мысалы, есік тұтқасын ұстаған кезде таралуы мүмкін. Адамдар ауыз, мұрын немесе көзін ластанған қолдарымен ұстаған кезде жұқтырады.
Коронавирустық инфекцияның негізгі белгілері?
• жоғары дене температурасы
• бас ауруы
• әлсіздік
• жөтел
• тыныс алудың қиындауы
• бұлшық ауыруы
• жүрек айнуы
• құсу
• диарея
Инфекцияның инкубациялық кезеңі қандай?
Инкубациялық кезең (жұқтыру сәтінен ауру белгілері пайда болғанға дейін ) 2-ден 14 күнге дейін, әдетте 2-7 күннен болады.
Коронавирусты жұқтырудан өзіңді қалай қорғауға болады ?
Өзін қорғау үшін ең маңызды нәрсе-қол мен беттердің тазалығын сақтау:
- Қолды таза ұстаңыз, оларды сабынмен жиі жуыңыз немесе дезинфекциялау құралын пайдаланыңыз.
- Сондай-ақ ауызға, мұрынға немесе көзге жуылмаған қолмен тимеуге тырысыңыз. (әдетте мұндай жанасу орта есеппен алғанда сағатына 15 рет білінбей жасалады).
- Қолдың кез келген жағдайында қолды тазалау үшін қолдың дезинфекциялаушы құралын өзімен бірге алып жүріңіз.
- Әрқашан тамақ алдында қолыңызды жуыңыз.
- Әсіресе, адам орындарында, әуежайларда және басқа да қоғамдық көлік жүйелерінде болған кезде абай болыңыз. Мұндай жерлерде тұрған беттерге және заттарға жанасуды барынша азайтыңыз және бетті ұстамаңыз.
- Бір реттік майлықтарды өзімен бірге алып жүріңіз және жөтелгенде немесе түшкіргенде әрдайым мұрын мен аузыңызды жабыңыз және қолданғаннан кейін оларды міндетті түрде кәдеге жаратыңыз.
- Егер басқа адамдар оларға саусақтарын салса, жалпы орамнан немесе ыдыстан тамақ ішпеңіз (жаңғақ, чипс, печенье және басқа да снектер).
- Эпидемиологиялық ахуал тұрақтанбағанша, қол алмасу және бетті сүю сияқты амандасу амалдарынан сақтаныңыз.
- Жұмыс барысында сіз жанасатын беттер мен құрылғыларды (компьютердің пернетақтасы, жалпы пайдаланатын оргтехника панельдері, смартфон экраны, пульттер, есік тұтқалары) үнемі тазалаңыз.
ҚР ДЕНСАУЛЫҚ САҚТАУ МИНИСТРЛІГІНІҢ ЖЕДЕЛ ЖЕЛІСІ - (1406), 8 7172 768 043
Call-центр: +7 (726) 239-50-55

 

 

Мирас университетінің білім алушылары мен қызметкерлерінің санитариялық-эпидемиологиялық режимді қамтамасыз ету және оны сақтау РЕГЛАМЕНТІ

1. Жалпы ережелер

1.1. Осы регламент "Мирас" университетінің білім алушылары мен қызметкерлерінің санитариялық-эпидемиологиялық режимді қамтамасыз етуін және оны сақтауын айқындайды»

1.2. Регламент университеттің білім алушылары мен қызметкерлері үшін қауіпсіз ортаны қамтамасыз ету мақсатында әзірленді және білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды ескере отырып, университет корпусында, аумақтарында шектеу іс-шараларын, оның ішінде карантинді енгізу кезеңіне қажетті санитариялық-эпидемиологиялық режимді құруға бағытталған.

1.3. Осы регламентті әзірлеу кезінде мынадай нормативтік құжаттарға сілтемелер пайдаланылды:

1.3.1. Төтенше жағдай туралы. Қазақстан Республикасының 2003 жылғы 8 ақпандағы № 387 Заңы.

1.3.2. "Білім беру объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар "Санитариялық қағидаларын бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2017 жылғы 16 тамыздағы № 611 Бұйрығы (өзгерістермен және толықтырулармен).

1.3.3. "Қазақстан Республикасының халқы арасында коронавирустық инфекция ауруларының алдын алу жөніндегі шараларды одан әрі күшейту туралы "Қазақстан Республикасы Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысы.

1.3.4. "Коронавирустық инфекцияның таралуына байланысты шектеу шаралары кезеңінде білім беру ұйымдарында оқу процесін жүзеге асыру жөніндегі әдістемелік ұсынымдарды бекіту туралы" Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 28.08.2020 жылғы № 345 бұйрығы (өзгерістермен және толықтырулармен).

1.3.5. Қазақстан Республикасының Еңбек кодексі.

2. Негізгі терминдер мен анықтамалар

2.1. Осы Регламентте терминдер мен анықтамалар қолданылады:

Антисептикалық құрал – кең спектрлі микробқа қарсы агенттер.

Дезинфекция (өңдеу) – бұл жұқпалы аурулардың қоздырғыштарын жоюға және олардың теріге, шырышты қабаттарға және жараның бетіне түсуіне жол бермеу үшін сыртқы орта объектілерінде токсиндерді жоюға бағытталған іс-шаралар кешені.

Дезинфекциялық құрал – қоршаған ортадағы жұқпалы аурулардың қоздырғыштарын жою үшін қолданылатын құрал.

Қашықтықтан оқыту – бұл оқытушы мен студент ақпараттық технологиялар арқылы қашықтықтан өзара әрекеттесетін білім беру нысаны.

Карантин – жұқпалы аурулардың жаппай таралуын болдырмауға бағытталған түрлі шаралар кешені (негізінен шектеу).

Карантиннен кейінгі кезең – карантиннің шектеу шаралары кезең-кезеңімен жойылатын кезең.

Санитайзер – қолды жуу қиын немесе қол жетпейтін жерлерде қол гигиенасының қарапайым ережелерін сақтау үшін қолданылатын дезинфекциялық құрал түрі.

Санитарлық-гигиеналық талаптар – студенттер мен қызметкерлердің университет аумағында және корпустарында болуы үшін қауіпсіздік өлшемдерін белгілейтін талаптар

Санитарлық ағарту және түсіндіру жұмыстары – салауатты өмір салтын қалыптастыруға, аурулардың алдын алуға, денсаулықты сақтау мен нығайтуға бағытталған ағартушылық, үгіт-насихат іс-шараларының жиынтығы.

Санитарлық-дезинфекциялық режим – қолды өңдеуге арналған санитайзерлер орнатуды, күніне кемінде екі рет беттерді өңдеуді, дезинфекциялық құралдарды қолдана отырып ылғалды жинауды, ғимаратты желдетуді, залалсыздандыруды қамтамасыз ететін шаралар кешені.

Санитарлық-эпидемиологиялық режим – университетте жұқпалы аурулардың таралуының алдын алуға және білім алушылардың, қызметкерлердің санитарлық-гигиеналық талаптарды мүлтіксіз сақтауына бағытталған шаралар кешені.

Тепловизор – адам денесінің температурасын автоматты, жылдам және дәл өлшеуге арналған құрылғы.

Қашықтан жұмыс – бұл жұмыс беруші мен қызметкер өздерінің функционалдық міндеттерін орындай отырып, бір-бірінен қашықтықта болатын жұмыс түрі.

Төтенше жағдай – азаматтардың қауіпсіздігін қамтамасыз ету және Қазақстан Республикасының конституциялық құрылысын қорғау мүдделерінде ғана қолданылатын және мемлекеттік органдар, ұйымдар қызметінің ерекше құқықтық режимі болып табылатын, азаматтардың, шетелдіктердің және азаматтығы жоқ адамдардың құқықтары мен бостандықтарына, сондай-ақ заңды тұлғалардың құқықтарына жекелеген шектеулер белгілеуге жол беретін және оларға қосымша міндеттер жүктейтін уақытша шара.

3. Университет корпустарында санитарлық-эпидемиологиялық режимді қамтамасыз ету

3.1. Университетте әртүрлі этиологиядағы вирустық инфекциялардың өсу кезеңінде алдын алу мақсатында корпустарда дезинфекция (өңдеу) жүргізу керек.

3.2. Дезинфекция жүргізу үшін Қазақстан Республикасының аумағында тіркелген және қолдануға рұқсат етілген құралдар қолданылады.

3.3. Университет ғимараттарын дезинфекциялауды дезинфекциялық жұмыстарды қауіпсіз жүзеге асыру бойынша нұсқаулықтан өткен қызметкерлер жүргізеді.

3.4. Жеке қорғаныс құралдарын (қорғаныш халаттар, қолғаптар, әмбебап респираторлар, резеңке етіктер) қолдана отырып өңдеуді жүргізу.

3.5. Дезинфекциялау және жуу құралдарын қолдана отырып, дәліздерді ылғалды жинауды әрбір 3 сағат сайын жүргізу.

3.6. Дәліздерде, рекреацияларда антисептикалық құралдары бар санитайзерлер/мөлшерлегіштердің болуын қамтамасыз ету.

3.7. Барлық оқу аудиторияларында, кабинеттерде күн сайын сабақ басталғанға дейін кестеге сәйкес, сондай-ақ ауысымдар арасында желдету және ылғалды жинау жүргізу, бұл ретте есіктердің тұтқалары, үстелдер, парталар, терезе алды тақтайлары дезинфекциялау және жуу құралдарымен сүртіледі.

3.8. Оқу аудиторияларын әрбір 4 сағат сайын бактерицидті шамды 15 минутқа қосу және кейіннен желдету арқылы өңдеу.

3.9. Тамақтану пункттерінде бактерицидті шамдарды техникалық үзіліс кезінде әрбір 4 сағат сайын кемінде 15 20 минут пайдалану; дезинфекциялау құралдарын қолдана отырып, әрбір 6 сағат сайын желдету және ылғалды жинау жүргізу, әлеуметтік қашықтықты сақтай отырып, үстелдерді, орындықтарды орналастыруды ұйымдастыру. Еденде белгілер болған кезде 5 адамнан артық кезектің пайда болуына жол бермеу.

3.10. Тамақтану орындарында антисептикасы бар санитайзерлер/мөлшерлегіштерді қолжетімді және көрінетін жерде орналастыру керек.

3.11. Тамақтану пункттерінің қызметкерлері арнайы санитариялық киіммен (халаттар, бас киімдер, орамалдар, таңғыштар), сондай-ақ жеке қорғаныш құралдарымен (әр 2 сағат сайын ауыстырылуы қажет маскалар, бір рет қолданылатын қолғаптар) қамтамасыз етілуі тиіс.

3.12. Кітапханада оқу залдарын әр 4 сағат сайын залалсыздандыру, ғимаратты әр 3 сағат сайын желдету, әлеуметтік қашықтықты (олардың арасында кемінде 1 метр) ескере отырып, үстелдерді орналастыруды және үстелге 2-3 адамнан артық емес орналастыруды ұйымдастыру.

3.13. Санитариялық тораптарды өңдеуді пайдалануға рұқсат етілген дезинфекциялау құралдарын қолдана отырып, әрбір 2 сағат сайын жүргізу керек.

3.14. Барлық корпустардағы санитарлық тораптарды антисептикалық құралдары бар санитайзерлермен/ дозаторлармен жабдықтау.

3.15. Университет аумағын дезинфекциялық құралдармен өңдеңіз, қажет болған жағдайда таңертеңгі немесе кешкі уақытта алдағы өңдеу туралы хабардар етіңіз.

4. Университет корпустарына кіру кезіндегі бақылау

4.1. Дезинфекциялық туннель арқылы университетке келгендердің барлығының өтуін ұйымдастырыу.

4.2. Университетке кірген кезде күзетшілер кірген адамдардың температурасын байланыссыз термометр арқылы өлшеуді жүзеге асырады.  Дене қызуы жоғары (37° жоғары) болған кезде білім алушыны, қызметкерді немесе мейманды университетке жібермеу, оларға медициналық мекемеге жүгінуді ұсыну.

4.3 медициналық маскаларсыз келген білім алушыларды, қызметкерлерді және келушілерді университетке жібермеу.

5. Университет корпустарында білім алушылардың санитариялық-эпидемиологиялық режимді сақтауы

Университеттің білім алушылары санитарлық-эпидемиологиялық режимді сақтау мақсатында өз қауіпсіздігі және басқа адамдардың қауіпсіздігі үшін мынадай шараларды сақтауға міндетті:

5.1. Университетке кірген кезде температураны өлшеуге қарсы келмеу;

5.2. Оқу үдерісі бойы бетперде режимін сақтау, соның ішінде сабақ уақытында аудиторияларда, университет корпустарында болған уақытта, өзімен бірге жеке пайдалануға арналған антисептикалық құралдары болу;

5.3. Тамақтану пункттеріне барған кезде қолды жуу / антисептикпен өңдеу;

5.4. Жуынатын бөлмеге әр кіргеннен кейін қолыңызды жуыңыз / антисептикпен залалсыздандыру;

5.5. Сабаққа қатысу кезінде санитарлық режимді және 2 метр әлеуметтік қашықтықты сақтау;

5.6. Covid-19, өкпе пневмониясының немесе басқа да вирустық аурулардың белгілері болған жағдайда білім алушы ауруды және оңалтуды растайтын медициналық құжаттар негізінде қашықтықтан оқыту форматында оқуын жалғастыра аладыегочной пневмонии или других вирусных заболеваний обучающийся возможно продолжить обучение в дистанционном формате на период заболевания и реабилитации на основании подтверждающих медицинских документов.

6. Қызметкерлердің университет корпустарында санитариялық-эпидемиологиялық режимді сақтауы

Университет қызметкерлері санитарлық-эпидемиологиялық режимді сақтау мақсатында өз қауіпсіздігі және басқа адамдардың қауіпсіздігі үшін келесі шараларды сақтауға міндетті:

6.1. Құрылымдық бөлімшелердің басшылары қызметкерлердің жұмыс кестесінде кабинеттерді санитариялық өңдеуді жүргізу үшін (ылғалды жинау, желдету және қажет болған жағдайда ауаны залалсыздандыру) әрбір 3-4 сағат сайын кемінде 15-20 минут техникалық үзілістерді ескерсін);

6.2. Қызметкерлер үшін олар бір ғимаратта бір-бірінен 1 метрден астам қашықтықта болатын жағдайларды барынша қамтамасыз ету;

6.3. Кітапхана жұмысын электронды форматта барынша қамтамасыз ету. Білім алушылар кітапханаға барған жағдайда кітапхана басшысы оқу залдарын әрбір 4 сағат сайын залалсыздандыруды, оларды әрбір 3 сағат сайын желдетуді қамтамасыз етуі, әлеуметтік қашықтықты (олардың арасында кемінде 1 метр) ескере отырып, үстелдерді орналастыруды және үстелге 2-3 адамнан артық емес орналастыруды ұйымдастыруы қажет;

6.4. Тамақтану пункттерінде әлеуметтік қашықтықты қамтамасыз ете отырып, 5 адамнан артық кезекке тұруға жол бермеу;

6.5. Білім алушылар мен қызметкерлер үшін ИНФОГРАФИКА (жадынамалар, нұсқаулықтар және т. б.) түріндегі ақпараттық материалды ұсына отырып, covid-19 профилактикасы бойынша санитариялық-ағарту жұмысын тұрақты негізде жүргізу;

6.6. Білім алушылар мен қызметкерлер арасында жеке гигиена ережелерін сақтау қажеттілігі туралы тұрақты нұсқама өткізуді қамтамасыз ету және олардың мүлтіксіз сақталуын бақылау;

6.7. Өңдеуді жүзеге асыратын техникалық қызметкерлерді (тазалаушыларды) қажетті жеке қорғану құралдарымен: халат, қолғап, медициналық маска қамтамасыз ету. Жинау мүкәммалы (шелектер, щеткалар, шүберектер) пайдаланылғаннан кейін жақсы жуылады және арнайы бөлінген орындарда сақталады;

6.8. Түшкіру және жөтел кезінде пайдаланылған маскаларды, қолғаптарды, майлықтарды жою үшін арнайы орындарды қамтамасыз етіңіз.

7. Жатақханада тұратындардың санитариялық-эпидемиологиялық режимді сақтауы

Жатақханада тұратындар санитарлық-эпидемиологиялық режимді сақтау мақсатында өз қауіпсіздігі және басқа адамдардың қауіпсіздігі үшін мынадай шараларды сақтауға міндетті:

7.1 Университет жатақханасының тұрғын бөлмелерінде білім алушылардың жоғары жылдамдықты интернетке қолжетімділігін қамтамасыз ету;

7.2 Білім алушылар мен қызметкерлердің бұқаралық іс-шараларын (мерекелік, концерттік, спорттық, ғылыми конференциялар және т. б.) дайындауға және өткізуге тыйым салынсын.);

7.3 Жатақханалардың білім алушыларды орналастыруға дайындығын қамтамасыз ету;

7.4 Университеттің ақпараттық-білім беру порталында жатақханаға орналасуға өтініш беру қағидалары туралы жадынаманы әзірлеу және орналастыру;

7.5. Көктемгі семестрге дейін білім алушылардың жатақханаға орналасу қажеттілігін 50% бөлмелермен толтыру арқылы анықтау және орналастыру бойынша жұмыс жүргізу;

7.6. Студенттермен ұсынылған тұрмыстық немесе басқа да Қызметтерді пайдалану ережелерін, өрт қауіпсіздігі ережелерін немесе электр құралдарын пайдалану нұсқаулықтарын сақтау бойынша жұмыс жүргізу, сондай-ақ жатақханада тұрудың ішкі тәртібі қағидаларымен таныстыру;

7.7. Университеттің медициналық қызметімен студенттердің денсаулық жағдайына күнделікті мониторинг жүргізуді қамтамасыз ету;

7.8. Барлық ғимараттарда санитарлық-эпидемиологиялық режимнің сақталуын бақылауды күшейту (қатаң бетперде режимін сақтау, қолды өңдеуге арналған санитайзерлер орнату, жалпы орындарды күніне кемінде екі рет толық санитарлық және дезинфекциялық өңдеу жүргізу, жуу және дезинфекциялау құралдарын қолдана отырып ылғалды жинау, жиі өтпелі желдету);

7.9. Санитариялық-дезинфекциялық режимді күшейту: күн сайын күніне 4 рет университет корпустарының, жатақханалардың ғимараттарын кестеге сәйкес санитариялық-профилактикалық өңдеуді жүргізу; барлық ғимараттарды желдету, санитариялық тораптарда Бактерияға қарсы құралы бар дозаторлар орнату;

7.10. Университеттің оқу корпустарының жай-күйін бақылауды қамтамасыз ету, сондай-ақ әлеуметтік қашықтықты сақтау мақсатында корпустар мен жатақханаларда өткізу бақылауын күшейту;

7.11. Университеттің оқу корпустарының жағдайын бақылауды қамтамасыз ету, сондай-ақ әлеуметтік қашықтықты сақтау мақсатында корпустар мен жатақханаларда өткізу бақылауын күшейту.

8. Санитарлық-эпидемиологиялық талаптарды сақтай отырып оқу процесін ұйымдастыру

Сабақ кестесін әзірлеу және бекіту;

8.2. Үзілістерде әр түрлі академиялық топтардың шамадан тыс көбейіп кетпеуін қамтамасыз ету үшін қоңыраулардың жылжымалы кестесін белгілеу және кестеде ауаны залалсыздандыру мен желдетуді қоса алғанда, аудиторияларды санитарлық өңдеуді жүргізу үшін оқу сабақтары арасында үзіліс көздеу;

8.3. Ылғалды жинау жүргізу үшін бір сағатқа дейін "үлкен" үзіліс көздеу;

8.4. Санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды ескере отырып, аудиториялық Қордың сабақтар өткізуге дайындығын қамтамасыз ету;

8.5. Сабақ кестесін қалыптастыру кезінде мыналарды ескеру қажет: аудиториялардың толықтырылуы (әлеуметтік қашықтық – 1 шаршы метрге 1 адам, зертханаларда 5 шаршы метр.);

8.6. Білім алушылардың 1 шаршы метрге 1 адамнан әлеуметтік қашықтықты ескере отырып, спортзалда болуын қамтамасыз ету, бұл ретте залды толтырудың 40% - ынан аспауы тиіс.

Бұл құжат "Мирас" университетінің меншігі болып табылады және білім беру қызметінде ішкі пайдалануға арналған.

 

 
Joomla Plugins

Жаңалықтар

19.03.2021ж Мирас университетінің «Добро Мирас» еріктілер клубының ұйымдастыруымен Арбат демалыс орнында «Қош келдің Наурыз» атты концерттік бағдарламасы өткізілді. Мақсаты: Наурыз мерекесін ұлттық ...
19.03.2021ж Мирас университетінің жастар ісі жөніндегі комитет мүшелерінің ұйымдастырумен  «Наурыз – басты мереке» атты құттықтау бейне ролигі дайындалды. Құттықтау Мирас университетінің студенттері ...
25.03.2021 жылы «Мирас» университеті шет тілдері секторының магистр, аға оқытушысы Абдижаппарова Г.Т.  «Аударма ісі» мамандығының 4-курс студенттерімен бірге жоспарға сәйкес «Әлемнің беделді ...
29 наурыз 2021жылы құқық секторының з.ғ.к., аға оқытушысы Имашев Б.Е. онлайн режимде «Мирас» университетінің «ІТ және телекоммуникациялар» мамандығының студенттеріне «Сыбайлас жемқорлыққа қарсы ...
18.03.2021 жылы «Мирас» университеті «Sanaly Urpaq» клубы мүшелерімен «Шымкент – адалдық алаңы» жобалық кеңсесінің басшысы Қамбар Жани Сайдуллаұлы арасында академиялық адалдықты қалыптастыру ...
19 наурыз 2021 жылы «Мирас» университетінің химия, биология, дене тәрбиесі және спорт секторының оқытушысы Қуанышова С.Е. онлайн режимінде ХБ-911р1 тобының 2 курс студенттерімен «Армысың Әз-Наурыз! ...
18.03.2021 жылы университеттің денсаулық сақтау пунктінің меңгерушісі Бывалец В.Н. ұйымдастыруымен «Мирас» университетінің студенттері мен «Даумед» медициналық орталығының дәрігер-фтизиаторы Ашимов ...
10.03.2021 жылы студенттердің 1 курс кураторы магистр, аға оқытушы Саниева З.Р. тәрбие жұмысының жоспарына сәйкес «Этномәдени бірлестіктердің жас көшбасшыларының тұлғасын қалыптастыру» тақырыбында ...